Skip to content

Sånn bygger vi din hall – fra start til slutt

Fra første gang du snakker med oss, til du har en ferdig hall, skjer det mye. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hva vi gjør i de forskjellige trinnene helt til din hall står klar. Og viktigst for oss, er at du blir fornøyd med din nye hall.

Behovsanalyse og kundedialog
Når du tar kontakt med oss, blir du møtt med vennlige og kunnskapsrike fagfolk som er dedikert til å forstå dine behov. Det er noe av det viktigste som skjer. Først når vi har en bred forståelse av utfordringen din, kan vi en se hvilken løsning som vil fungere best. Gjennom en grundig dialog og behovsanalyse kartlegger O.B.Wiik-teamet dine spesifikke krav, inkludert størrelse, formål, klimaforhold og tidsrammer. Og sammen legger vi en plan videre.

Design og ingeniørarbeid
Basert på dine behov og spesifikasjoner, begynner vårt team av erfarne ingeniører og designere å utvikle løsningen din. Enten det er en standardløsning eller en skreddersydd hall, bruker vi avanserte programmer, som lager nøyaktige tekniske tegninger, modeller og beregninger. Det sikrer at hallen oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene og funksjonelle krav etter ditt behov. Her tas det også hensyn til hvordan hallen din skal brukes. Er det ekstra krevende vær eller andre forhold som gjør at hallen må forsterkes? Da blir det tegnet inn her.

Produksjon og materialvalg
Når designet er klart, går produksjonsfasen i gang. O.B.Wiik har et moderne produksjonsanlegg utstyrt med avanserte maskiner og dyktige fagfolk. Kvalitet og holdbarhet er nøkkelordene for oss. Derfor bruker vi bare materialer av høy kvalitet. Fra slitesterke stålkonstruksjoner til robuste PVC-tekstiler, dette er materialer som sikrer at hallen tåler krevende forhold og langvarig bruk. Vi har en rekke standardmoduler liggende som vi bruker i tillegg til å eventuelt produsere spesielle moduler hvis det er nødvending. Det bidrar til rask levering og god kvalitet.

Transport og logistikk
Etter at hallen er produsert, blir den forsvarlig pakket og klargjort for transport. O.B.Wiik har levert ut haller siden 1912 i mer enn 100 land over hele verden og har et velutviklet logistikksystem som sikrer at hallen blir levert til riktig sted til rett tid og rett kvalitet. Enten det er nasjonal eller internasjonal levering, tar vi oss av alt fra lasting og transport til logistikk- og tollformaliteter.

Montasje og oppreisning
Når hallen ankommer på byggeplassen, tar O.B.Wiik-teamet ansvar for montasje og oppreisning. Med sin ekspertise og erfaring jobber de effektivt og sikkert for å reise hallen. Nøye planlegging og profesjonelt utført montering er det som gir de gode resultatene. Denne fasen kan være gjort på en dag eller ta noen uker, avhengig av hvor stor hallen er. Verdens største telthall (700x40m) satt vi opp på kun 9 uker takket være god planlegging og effektivt arbeid. Vi har også fokus på bra arbeidsmiljø og at lovgivning overholdes gjennom hele prosessen.

Tilpasning og kvalitetskontroll
For å optimalisere hallens funksjonalitet, er det viktig å tilpasse hallen etter behov og bruksfunskjon. Dette inkluderer tilpasning av fundamentet, tilkoblinger til infrastruktur som elektrisitet og vann, samt installasjon av eventuelle spesialutstyr eller tilleggsfunksjoner. Deretter sikrer vi at hallen oppfyller alle de nødvendige forskriftene og standardene før den tas i bruk. Før hallen overleveres til deg, gjennomgår den grundig kvalitetskontroll og testing. Vi tar en grundig sjekk av hallen og tester at alt fungere som det skal. Dette inkluderer testing av belysning, ventilasjonssystemer, nødutganger og andre tekniske aspekter som er avgjørende for en god og sikker drift.

Når det er gjort kan du ta i bruk din kvalitetshall, som varer i mange, mange år.