Skip to content

Varme/Ventilasjon

Sikre komfort året rundt med O.B.Wiiks effektive oppvarmings-, avfuktings- og ventilasjonsløsninger for din hall.

Varme

En isolert hall holder deg på pluss siden vinteren igjennom. For å varme hallen kan man bruke flere varme kilder. Oftest brukt er elektriske varmevifter. Disse er billige å installere og passer bra til midlertidige installasjoner. Om prosjektet er mer langvarig bør man vurdere varmepumper som er mye mer energi effektive, men noe dyrere I installasjon. Gass kan også benyttes. Her finnes både permanente og midlertidige installasjoner som også kan leies.

Ventilasjon

Uisolerte haller bør ventileres. Ventilering sørger for behagelig inneklima i hallen og hindrer kondensering på duker. Luften blir ikke tørrere av ventilering, men hindrer at kondens faller ned som regn. I mange tilfeller er dette tilstrekkelig for gode lagringsforhold.

Avfukting

I tillegg til at man holder kondens borte fra dukene, kan man kontrollere luftfuktigheten med ett avfukter aggregat. Mer ømtålige produkter som kan trekke vann eller korrodere, for eksempel papp, trevirke, metaller, granulater har behov for å bli lagret tørt for ikke å bli ødelagt. Tradisjonelt har man benyttet isolerte bygg og varme for å oppnå tørr lagring. Høyest luftfuktighet har man jo varmere det blir ute og da er det sjelden man tenker på å fyre for å presse ut fuktig luft. Ved bruk av varme så man ha det varmere inne enn ute for å oppnå effekt. For å ha tørr luft behøver man ikke varme, men man må trekke fuktighet ut av luften. Man trenger ikke et isolert bygg, men ett tett bygg. En uisolert Plasthall fra O.B. Wiik er det tetteste bygge du kan få. Den kan bygges helt uten luft lekkasjer.

Den store besparelsen for din bedrift er at du slipper å bygge et isolert bygg til doble prisen. Et avfukteraggregat bruker vesentlig mindre energi enn ved å varme opp bygget. Jo kaldere det er ute dess tørrere blir luften og avfukteren går mindre. Avfukteren virker når luften er fuktig. En elektronisk hygrostat leser til enhver tid av luftfuktigheten, og starter og stopper etter behov.

La oss jobbe sammen

O.B.Wiik Hall-teamet er klare til å diskutere deres prosjekter. Fyll ut dette raske skjemaet, send oss en e-post eller ring oss, så hjelper vi deg med å finne den perfekte løsningen.

64 83 55 00
hall@obwiik.no

KONTAKT OSS